10 Bek Tengah Berpendapatan Tertinggi Sekiranya VVD Terima Tawaran Liverpool

Virgil van Dijk dijangka akan menduduki kedudukan sepuluh teratas untuk pemain pertahanan yang mendapat gaji tertinggi di dunia dalam bola sepak, sekiranya beliau menandatangani perjanjian baru yang dilaporkan akan ditawarkan kepadanya.

Pada hari ini, pemain bek tengah pun sudah ramai yang mendapat gaji yang sangat tinggi. Ianya kerana mereka mulai menjadi nadi kepada sistem binaan serangan, selain daripada hanya mampu bertahan.

Pemain pertahanan Belanda, Virgil Van Dijk dikatakan memperoleh gaji asas £125,000 seminggu atas kesepakatan bersama saat ini bermula dari waktu ia menandatangani kontrak £75 juta dari Southampton pada 2018.

Tetapi Wayne Veysey dari Football Insider melaporkan bahawa gaji Van Dijk akan diselaraskan dengan kenaikan £75,000 untuk.

Liverpool berhasrat untuk memberinya gaji sebanyak £ 200,000 seminggu apabila dicampur dengan bonus.

Bekas pemain Celtic itu layak menerima gaji yang tinggi selepas satu musim yang hebat di barisan pertahanan Liverpool. Beliau juga sering menunjukkan aksi-aksi yang semakin baik dari semasa ke semasa.

Selain itu, beliau merupakan pemain terbaik UEFA musim lalu dan pesaing utama dalam Ballon d’Or.

Dan kini beliau sedang berada di prestasi terbaik dalam mengawal barisan pertahanan Liverpool.

Jika dilihat dari aksi dan sumbangan beliau, pendapatan beliau masih boleh dikatakan rendah dalam senarai pendapatan pemain pertahanan yang lain.

Rakan pertahanan tengah Belanda beliau, Matthijs de Ligt masih muda tetapi sudah memperoleh pendapatan setinggi £ 416,000 seminggu termasuk bonus selepas Mino Raiola menguruskan perjanjian yang menguntungkannya pada musim panas lalu.

Kapten Paris Saint-Germain yang kini berusia 35 tahun, Thiago Silva masih memperoleh £ 300,000 seminggu, bersama rakan sepasukannya, Marquinhos, yang membawa pulang £ 216,000.

Pasangan defensif Barcelona, ​​Gerard Pique dan Samuel Umtiti masing-masing memperoleh lebih daripada £ 200,000 seminggu. Pertahanan seniur dengan Real Madrid, Sergio Ramos dan Marcelo memperoleh pendapatan tidak jauh dari segi pakej bayaran yang diterima oleh Pique dan Umtiti.

Dengan gaji £ 190,000 di Manchester United, kapten Harry Maguire kini merupakan pemain pertahanan yang memperoleh pendapatan tertinggi di England berikutan perpindahan £ 80 jutanya dari Leister.

Namun Van Dijk mungkin akan memintasnya jika Liverpool mengikuti dan memuktamadkan apa yang dijanjikan untuk mendapatkan persetujuan dalam menandatangani perjanjian Kontrak baru nanti.

Senarai pemain pertahanan yang menerima bayaran tertinggi jika Van Dijk menandatangani perjanjian baru yang dikabarkan:

1. Matthijs de Ligt – £ 416,000 seminggu

2. Thiago Silva – £ 300,000 seminggu

3. Lucas Hernandez – £ 250,000 seminggu

4. Gerard Pique – £ 220,000 seminggu

5. Marquinhos – £ 216,000 seminggu

6. Samuel Umtiti – £ 210,000 seminggu

7. Virgil van Dijk – £ 200,000 seminggu

8. Sergio Ramos – £ 200,000 seminggu

9. Marcelo – £ 200,000 seminggu

10. Harry Maguire – £ 190,000 seminggu

Sementara itu, skuad Liverpool akan berkongsi bonus £4 juta jika mereka memenangi gelaran Liga Perdana Inggeris yang pertama dalam 30 tahun.

Van dijk sebagai pemain yang sering beraksi sebagai pertahanan utama pasukan bersedia untuk memperoleh sekitar £ 150,000 di atas bonus kemenangan standard yang mereka dapat.

Baca yang lain

Real Madrid Pantau Trent Alexander Arnold

Fabrizio Ronano melaporkan bahawa Real Madrid memantau secara dekat perkembangan kontrak Trent Alexander Arnold kerana kelab itu berminat mahu mendapatkannya. Kontrak semasa

Buffon Mahu Saiz Tiang Gol Ditambah

Bekas pemain Juventus dan Itali yang berstatus legenda dunia, Gianluigi Buffon pernah menyatakan pandangannya agar saiz tiang gol yang ada ditambah lagi.