9 Bulan Kerja Malaysia, Balik Lambok Terus Kahwin 2, Kedua Dua Isteri Adalah Sepupu

Share on facebook
Share on twitter

Seorang pemuda (dibaca legenda) berusia 28 tahun baru-baru ini menjadi tajuk utama dan viral di Indonesia.

Ini selepas dia mengahwini dua wanita dalam satu majlis sekaligus. Kedua-duanya adalah sepupu.

Cintanya kepada dua wanita itu terlalu kuat.

Menurut Lombok Post, lelaki itu telah bercinta dengan kedua-dua wanita itu, Mustiawati dan Hairani, selama tiga bulan sebelum mengikat pertunangan.

Namun, oleh kerana dia mengahwini dua orang sepupu sekaligus, upacara perkahwinannya yang berlangsung pada 20 Jun 2020 menjadi viral di Facebook.

“Saya tidak pernah merancang untuk menikahi dua daripada mereka. Tetapi setelah jatuh cinta dengan mereka, saya tidak dapat memutuskan untuk berkahwin dengan salah seorang daripada mereka.”

Wabak yang melanda tidak menghalan dia daripada mengadakan majlis keramaian untuk menjadi raja sehari.

“Jadi saya hanya mahu berkahwin dengan kedua-duanya dan ibu bapa saya juga memberikan saya restu untuk meneruskan perkahwinan,”kata Saepul.

Saepul mengatakan dia tidak keberatan bahawa kedua-dua isterinya saling berhubungan antara satu sama lain.

Sebaliknya –

Sebaliknya, isterinya, yang digambarkan oleh Saepul sebagai pemalu dan introvert, mendapati dia seorang lelaki yang bertanggungjawab dan jujur.

“Walaupun kedua-duanya saling berkaitan, itu tidak mengganggu saya kerana saya mencintai mereka berdua ditambah dengan kenyataan bahawa mereka berdua mempunyai hubungan yang erat antara satu sama lain,” katanya, sambil menambah bahawa kedua-dua Mustiawati dan Hairani juga siap untuk tinggal satu bersama sama lain di bawah satu bumbung.

Kedua dua isterinya itu menyatakan bahawa mereka berdua tak kisah.

Jejaka tampan tersebut bekerja di Malaysia selama sembilan bulan untuk menyimpan wang untuk perkahwinannya.

Dia juga berjaya menggunakan sebahagian wang daripada simpanannya untuk mendapatkan rumah di Lombok di mana dia akan tinggal bersama kedua isterinya.

Pernikahan di Dusun Bakong Dasan Desa Lembar Selatan Kec Lembar Kab Lombok Barat NTB, Sabtu, 20 Juni 2020. Langsung 2, sekaligus

Posted by Komunitas Sasak on Saturday, 20 June 2020

 

Baca yang lain