Al Ahli Sedia β€˜Hijack’ Amrabat Dari Sertai United, Namun Dia Lebih Rela Kekal Di Fiorentina Berbanding Ke Arab Saudi

Nama Sofyan Amrabat merupakan sasaran penting seterusnya Man United selepas mereka menyelesaikan semua urusan berkaitan Rasmus Hojlund dari Atalanta.

Man United sudah meletakkan nama Amrabat dalam senarai sasaran mereka sejak awal perpindahan lagi. Dan mereka masih menanti untuk mendapatkan hasil daripada penjualan Fred untuk mendapatkan pemain antarabangsa Maghribi itu.

Man United sudah memulakan rundingan awal dengan cadangan harga sekitar €25 juta-€30 juta untuk pemain tersebut. Namun masih belum ada bidaan rasmi dibuat setakat ini.

Kerana fokus utama Man United adalah perpindahan Hojlund.

Namun kini, Man United mendapat tentangan bukan sahaja dari kelab di Eropah termasuk Barcelona, sebaliknya daripada kelab yang memiliki kuasa wang sangat besar iaitu Al Ahli.

Al Ahli sebelum ini sudah mendapatkan Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Edouard Mendy. Dan kini mereka sedia membawa masuk Sofyan Amrabat.

Laporan dari Itali menyebut bahawa Amrabat buat masa ini hanya mahu ke Manchester United dan menolak perpindahan ke Arab Saudi.

Ini kerana pemain itu dikatakan sudah mencapai kesepakatan dengan Man United bagi terma dan peribadi.

Amrabat lebih rela terus kekal di Fiorentina jika perpindahan ke Man United tidak dapat direalisasikan.

Walaubagaimanapun, Al Ahli tidak akan menyerah dengan mudah. Mereka sedia menawarkan gaji dan bonus yang sangat tinggi kepada bintang Piala Dunia 2022 itu.

Amrabat lebih rela terus kekal di Fiorentina jika perpindahan ke Man United tidak dapat direalisasikan.

Amrabat merupakan pemain tengah yang sangat bertenaga. Erik Ten Hag mahu Amrabat menjadi instrumen penting dalam pembentukan gandingan baharu di tengah pasukan itu.

Man United sedang berusaha menjual Fred dan juga Scott McTominay. Sebelum ini mereka sudah mendapatkan Mason Mount.

Baca yang lain