Al Nassr Turut Mahukan Ederson Selain De Bruyne

Manchester City mendapat satu lagi bidaan dari Arab Saudi untuk pemain mereka. Semalam laporan menyebut bahawa dua kelab Arab Saudi, Al Ittihad dan Al Nassr membida untuk membeli Kevin De Bruyne.

Dan pemain Belgium itu dikatakan sudah setuju syarat menyertai Al Ittihad. Namun De Bruyne masih membuka pintu rundingan kepada satu lagi pasukan Arab Saudi iaitu Al Nassr yang berminat untuk mendapatkan pemain itu.

Terbaru, Al Nassr juga berminat untuk mendapatkan penjaga gol City, Ederson. Nama Ederson menjadi sasaran utama Al Nassr untuk menggantikan David Ospina.

Selain daripada Ederson, Al Nassr turut mengintai khidmat Alisson untuk ditandatangani jika Man City enggan menjual Ederson.

Pada 2017, Ederson dibeli oleh Manchester City dengan nilai £35 juta daripada Benfica. Ederson kini sudah membuat 332 penampilan untuk Manchester City dan sudah memiliki 17 trofi bersama kelab itu.

Al Nassr sedia membayar yuran perpindahan £50 juta untuk mendapatkan penjaga gol antarabangsa Brazil itu dari Manchester City.

Pada musim lalu, Stefan Ortega berjaya membuktikan bahawa dia boleh menggantikan Ederson yang cedera pada masa itu. Guardiola memuji impak Ortega di depan gawang City yang membantu mereka menewaskan Arsenal dalam persaingan mempertahankan Liga Perdana Inggeris buat empat musim berturut turut.

Kini Manchester City harus menentukan sama ada mereka akan menjual Ederson dan juga Kevin De Bruyne ke Arab Saudi. Kedua dua pemain merupakan pemain penting Guardiola.

Musim sebelum ini mereka pernah menjual Riyad Mahrez. Selepas pemain itu meminta untuk dijual ke Liga Arab Saudi.

Pep Guardiola sentiasa berpendirian bahawa dia tidak akan menghalang mana mana pemain yang mahu pergi.

TalkSport pula melaporkan bahawa Ederson sudah setuju dengan terma dan syarat peribadi dengan Al Nassr.

Pengurusan tertinggi Al Nassr mahu membentuk pasukan terbaik di Arab Saudi sementara masih ada Cristiano Ronaldo di dalam projek mereka.

Al Nassr benar benar mahu menjuarai Liga Saudi dan juga Liga Juara Juara Asia pada musim hadapan. Mereka turut mengintai khidmat beberapa lagi bintang lain.