Argentina Kemaskini Logo Dengan 3 Bintang, Adidas Sahkan Jersi Messi ‘Licin’

Pemenang kejuaraan Piala Dunia FIFA 2022 Argentina akan mendapat kemas kini yang monumental pada lencana dan jersi mereka.

Selepas Lionel Messi mengetuai Argentina memenangi perlawanan akhir menentang Perancis dalam perlawanan mendebarkan yang berakhir dengan penentuan sepakan penalti,

Albiceleste kini mesti mengemas kini logo mereka untuk simbolik kepada kejuaraan Piala Dunia ketiga dalam sejarah negara.

Bintang adalah cara biasa untuk menandakan jumlah gelaran Piala Dunia yang dimenangi oleh sesebuah negara.

Logo Argentina, yang terpampang jelas pada kit pasukan kebangsaan mereka, menampilkan dua bintang untuk mewakili dua gelaran Piala Dunia yang dimenangi negara sebelum ini pada 1978 dan 1986. Kini, dengan kejuaraan 2022 juga selamat, bintang ketiga akan ditambah.

Pembuat jersi Argentina, adidas perlu membuat kemas kini. Argentina membawa obor perjuanga untuk pembuat jersi dari Jerman dalam Piala Dunia.

Daripada tujuh negara yang ditaja oleh adidas pada Piala Dunia FIFA 2022, Argentina adalah satu-satunya negara yang mara melepasi Pusingan 16 akhir.

Kit Piala Dunia pada edisi 2022 Argentina menampilkan dua bintang tepat di atas logo persekutuan untuk menandakan dua gelaran Piala Dunia mereka sebelum ini.

Kini, bagaimanapun, bintang ketiga akan ditambah setelah persekutuan Argentina mengeluarkan versi terkini logo mereka hanya beberapa saat selepas merangkul gelaran 2022.

Memandangkan Argentina telah memenangi gelaran 2022, masih belum ada sebarang keluaran rasmi daripada adidas apabila mereka akan mengemas kini logo dan jersi.

Sebaik sahaja ia dikemas kini, ia akan menjadi menarik untuk melihat bila adidas akan meletakkan lebih banyak jersi untuk dijual.

Selalunya syarikat meletakkannya untuk dijual dengan segera, tetapi adidas juga mungkin akan menunggu pelancaran jersi untuk musim 2023 terus bagi logo 3 bintang dan terus menjual jersi dengan logo 2 bintang.

Pada ketika ini, adidas belum membuat sebarang kenyataan yang mendalam mengenai status semasa baju Argentina dengan 3 bintang.

Adidas, bagaimanapun, mengeluarkan grafik bergerak yang pendek mengucapkan tahniah kepada Lionel Messi dan Argentina.

Grafik itu memaparkan lima rupa Messi yang berbeza sepanjang tahun yang semuanya disatukan untuk meraikan Piala Dunia. Kapsyen itu berbunyi “Impossible is Nothing.”

Adakah jersi Argentina yang baru akan dijual?

Pada ketika ini, untuk jersi Argentina dengan logo dikemas kini dan pengenalan juara Piala Dunia masih belum dijual.

Pada masa ini, di kedai rasmi barangan rasmi pasukan Argentina, masih tiada barangan baharu yang diiklankan untuk dijual.

Apa yang pasti Adidas mengesahkan bahawa jersi dengan nama Lionel Messi sudah habis dijual.

Mereka sudah menjangkakan bahawa jersi itu akan laku keras, dan berkata adalah mustahil untuk menambah lagi kuantiti pengeluaran dalam masa satu malam.

Baca yang lain