Ferdinand Tak Mahu Ramal United Juara, Kerana Takut Jadi Meme Lagi

Share on facebook
Share on twitter

Rio Ferdinand tidak mahu untuk menyatakan pandangan beliau bahawa Man United akan menjuarai Liga Perdana Inggeris musim ini. Kerana risau ia akan menjadi bahan meme di internet sekali lagi.

Nampaknya Ferdinand sedar dengan meme yang berkeliaran di Twitter tentang bagaimana pundit itu mengetuk meja sambil menggosok tangannya, seraya berkata ‘Ole at the wheel’ – ketika pasukannya menang ke atas PSG dalam aksi Liga Juara Juara Eropah pada Mac 2019.

Agak malang selepas reaksi Ferdinand itu, Man United  berdepan dengan kemerosotan prestasi dan Ferdinand menjadi meme oleh internet.

Selepa hampir dua tahun daripada peristiwa tersebut, Ferdinand menjadi pundit aksi Man United dan Watford. Di mana Setan Merah menang tipis dan mara ke pusingan seterusnya.

United kini berpeluang untuk berada 3 mata di puncak liga jika mereka menang satu baki perlawanan yang belum dimainkan.

Sedar dengan kritikan yang dia terima setelah United mengalami penurunan ketara setelah ucapannya di depan tv, di mana dia menegaskan Solskjaer harus menulis kontraknya sendiri, menyatakan berapa jumlah dia nak, kerana Ole sedang di tempat pemanduan.

“Keluarkan kertas kontrak itu, letakkan di atas meja, biarkan dia menandatanganinya dan biarkan dia meletakkan angka apa pun yang dia mahu masukkan di sana memandangkan apa yang telah dia lakukan sejak dia masuk. Ole di tempat stereng,  Man United sudah kembali!”

Ferdinand kini meneruskan dengan hati-hati. Legenda United berkata: ‘[Ini] minggu yang besar, jika mereka menang menentang Burnley dan naik ke atas dan memberi tekanan kepada Liverpool.”

“Secepat mana anda boleh sampai di sana,  secepat itu juga anda boleh jatuh, Spurs dan Chelsea berada di sana dan jatuh dan orang mengatakan bahawa, akhirnya pengurus yang bertanggungjawab di sana … Ole cukup berpengalaman untuk tidak terlalu terbawa-bawa. Itulah kehidupan di kelab besar.”

Ferdinand hanya tersenyum ketika membincangkan reaksi terujanya sambil menggosok tangan telah dijadikan meme dan tular. Ia menghantui kembali Ferdinand.

Ferdinand menambah: “Saya tidak mahu melompat senjata seperti senapang sebagaimana saya lakukan sebelumnya.

“Saya tidak mahu menjadi meme lagi, tetapi sebagai peminat bola sepak, sebahagian daripadanya menjadi emosional, menjadi hipnotis dan teruja dengan sesuatu.”

“United akan duduk di kedudukan teratas, selepas perlawanan menentang Burnley, itu yang kami harap, saya akan teruja 100 peratus.”

“Tetapi selepas itu adalah perlawanan besar menentang Liverpool untuk mengatakan bahawa kami bukan sekadar mahu singgah, kami di sini untuk kekal.”

Baca yang lain