Hazard Dedahkan Dia Sudah Tak Bercakap Dengan Ancelotti Dan Mahu Kekal Di Real Madrid

Bintang Real Madrid, Eden Hazard dengan terus terang tentang hubungannya yang retak dengan Carlo Ancelotti di tengah-tengah ketidakpastian mengenai masa depannya di kelab yang berpangkalan di Ibu Kota Sepanyol itu.

Los Blancos mengeluarkan yuran perpindahan awal £89m untuk menandatangani Hazard dari Chelsea pada 2019, dengan perjanjian keseluruhan berpotensi melebihi £150 juta melalui beberapa bonus tambahan.

Bagaimanapun, Hazard telah bergelut untuk mendapatkan prestasinya yang menakjubkan ketika di Chelsea di Real Madrid.

Bekas bintang The Blues itu dilanda kecederaan dan kurang konsisten.

Pemain sayap Belgium berusia 32 tahun itu hanya muncul dalam tujuh penampilan untuk Madrid musim ini, dengan Hazard menjaringkan satu gol dan mencatatkan satu assist setakat ini.

Hazard berada di bawah kontrak dengan juara bertahan Sepanyol itu sehingga 2024, tetapi Madrid berminat untuk menjualnya pada musim panas ketika dia memasuki tempoh terakhir perjanjiannya.

Bekas pemain antarabangsa Belgium itu dilaporkan memperoleh £416,000 setiap minggu di Madrid, tetapi pemergiannya akan membebaskan bil gaji kelab La Liga itu untuk pemain baharu.

Bercakap kepada RTBF (melalui Diario AS), Hazard menegaskan bahawa dia berminat untuk kekal di Madrid selepas musim panas ini dan mahu membuktikan bahawa dia masih boleh melakukannya di peringkat teratas.

Pemain sayap Madrid itu menambah bahawa dia ‘menghormati’ pengurus Los Blancos, Ancelotti. Tetapi dia mendedahkan bahawa mereka tidak lagi bercakap antara satu sama lain dalam hubungan profesional mereka.

“Saya ingin terus kekal. Saya selalu berkata begitu. Saya berharap untuk bermain dan menunjukkan bahawa saya masih boleh melakukannya,” kata Hazard.

“Orang ramai ada keraguan, itu perkara biasa, saya faham. Tetapi bagi saya, saya masih di sini tahun hadapan. Anda tidak pernah tahu, tetapi perpindahan keluar tiada dalam perancangan saya.”

“Terdapat rasa hormat antara Ancelotti dan saya. Tetapi, saya tidak akan mengatakan kami ada bercakap antara satu sama lain, kerana kami tidak bercakap. Tetapi akan sentiasa ada rasa hormat.”

“Saya perlu menghormati lelaki seperti Ancelotti. Untuk apa yang dia wakili untuk bola sepak, dan untuk apa yang dia lakukan dalam kariernya.”

Baca yang lain