Isteri Mahrez Jujur Dedahkan Pengalaman Hidup Di Arab Saudi

Isteri Riyad Mahrez telah mendedahkan bagaimana kehidupan WAGS bola sepak di Arab Saudi selepas klipnya menjadi tular.

Mahrez menyempurnakan perpindahan mengejut ke kelab Liga Pro Saudi Al-Ahli dari Manchester City musim panas lalu. Keputusan itu bukan sahaja mengejutkan peminatnya, namun dengan isterinya sekali.

Taylor Ward, isteri kepada pemain sayap Algeria, telah mendedahkan dia berada di pantai untuk bercuti apabila suaminya menelefonnya untuk memberitahu dia akan berpindah ke Arab Saudi keesokan harinya.

Pasangan itu dipaparkan dalam siri baharu Amazon ‘Married To The Game’, dan klip reaksi Ward terhadap berita itu telah menjadi tular.

Ward yang menangis berkata: “Saya akan duduk di sini sendirian di rumah,” dan Mahrez menjawab: “Ia adalah sebahagian daripada permainan ini bukan?”

@urdailyclipz5

This response from Mahrez to his wife about saudi😂😂

♬ original sound – DailyClips

Kini, dalam temu bual eksklusif dengan Daily Mail, Ward telah membuka cerita tentang kehidupan di Arab Saudi. Dan dia setakat ini menyatakan dia gembira.

Dia tak menyangkan kehidupan di Arab Saudi tidaklah seteruk yant dia bayangkan.

“Setakat ini, pengalaman itu sangat mengagumkan,” katanya.

“Jelas sekali tiada alkohol jadi saya tidak akan minum segelas wain di sini! Sejujurnya, terdapat lebih banyak [benda yang ada di sini] daripada yang saya fikirkan pada asalnya.

“Apabila saya keluar buat pertama kali di sini, saya melihat Nando’s. Saya seperti ‘Saya sangat gembira mereka ada Nando’s’.

Ward turut merasakan ada hikmahnya dia menetap di Arab Saudi. Kerana dia meluangkan lebih masa dengan keluarga dan rakan rakannya.

“Vibe dia sangat berbeza. Di luar sana lebih santai, lebih senyap dan lebih tenang, sedangkan di Manchester kehidupan begitu sibuk – banyak perkara yang berlaku dan kami sentiasa keluar untuk makan malam dan berjumpa rakan-rakan.

“Mungkin itu yang paling saya rindui selama ini, melihat keluarga dan rakan-rakan berbanding memikirkan perkara yang tak ada di sini.

“Orang di sini sangat baik – saya fikir itu sebenarnya satu kejutan besar, betapa baiknya semua orang. Anda tidak boleh membandingkannya dengan UK – ia tidak seperti di sini,” tegas beliau lagi.

“Saya menikmatinya setakat ini, cuma rasa macam saya sedang bercuti, saya rasa saya belum ‘berhijrah’ ke sana.”

Salah satu kebimbangan utama keluarga pemain yang menyertai kelab Saudi ialah peraturan pengasingan jantina di Negara Teluk.

Mail Sport sebelum ini melaporkan bahawa isteri seorang pemain yang menyertai kelab Arab Saudi telah disindir dengan sinis di sebuah pusat membeli-belah kerana memakai seluar pendek.

Bagaimanapun, Ward menegaskan bahawa peraturan sedemikian sedang dilonggarkan pada ketika ini di Arab Saudi. Di mana masyarakatnya semakin terbuka terutama sekali dengan polisi pemerintah yang sedia ada yang menjadi faktor penting menarik pemain bola sepak ternama dari luar Arab Saudi datang.

“Saya fikir ia bergantung kepada ke mana anda pergi. Pada masa ini mereka sedang melihat untuk melonggarkan peraturan ini. Daripada apa yang saya dengar, saya bimbang tentang perkara itu semasa kami mula-mula pergi, tetapi ia mengejutkan saya. Ia lebih santai daripada apa yang saya pertama kali diberitahu.

“Saya bukan sekadar mengatakan ini, saya sebenarnya sangat menyukainya. Saya tidak ada rungutan setakat ini, kami sangat menikmatinya. Kami baru sahaja mendapat rumah kami di sini jadi saya pasti akan tinggal di Jeddah dan menang tidak akan pergi ke tempat lain.

“Ia ada pantai yang cantik, kedai, restoran. Saya rasa tidak perlu berpindah ke tempat lain. Saya akan berada di Jeddah untuk jangka masa yang pasti.”

Baca yang lain

Xavi Nekad Tinggalkan Barca

Xavi Hernandez menyatakan bahawa dia sudah nekad mahu meninggalkan Barcelona pada akhir musim ini. Xavi beberapa bulan lalu mengesahkan dia sudah mencapai