Kena Diss Oleh Eminem Sebagai Hanya Seekor Anjing, Snoop Dogg Label Eminem ‘Mudah Koyak’

Share on facebook
Share on twitter

Snoop Dogg memberikan respon kepada diss dari Eminem dalam album terbaru Slim Shady berjudul Music To Be Murdered By: Side B.

Eminem membalas balik kenyataan Snoop Dog pada Disember lalu menerusi lagu Zeus. Di mana Eminem telah memperlekehkan Snoop Dog, “Ku sangkakan kau God, rupanya saya dapat anjing yang dieja terbalik.”

“As far as squashing beef I’m used to people knocking me/But just not in my camp/And diplomatic as I’m tryin’ to be/Last thing I need is Snoop doggin’ me/Man, Dogg, you was like a damn god to me/Meh, not really (haha)/I had dog backwards.”

Snoop Dog kemudian memberikan respon menuduh Eminem sebagai lembut seperti tisu.

Sebuah laman peminat @eminemfact menyatakan: “Snoop Dogg telah bersikap biadab apabila dia menyatakan dia boleh hidup tanpa lagu lagu Eminem.”

Snoop Dogg berkata: “Berharap agar saya tak akan menjawab [orang] yang lembut macam tahi.”

Snoop Dogg ternyata tidak berminat untuk mencipta sebarang trek diss untuk membalas kenyataan Eminem itu.

blank

Eminem kecewa dengan kenyataan Snoop Dogg yang tidak menyenaraikannya sebagai 10 rappers terbaik pilihannya sepanjang zaman.

Snoop Dogg juga menjelaskan: “Kemungkinan Dr Dre yang telah melonjakkan Eminem ke kedudukan di mana dia boleh menjadi salah seorang 10 rappers terbaik sepanjang zaman.”

“Tapi saya tak rasa begitu. Namun saya rasa dia 10 terbaik dari kalangan penulis lirik.”

“Tapi itu semua kerana dia bersama dengan Dr Dre dan Dr Dre membantunya menemukan yang terbaik dari Eminem.”

Snoop Dogg ditanya sama ada beliau menyenaraikan Eminem dalam senarai 10 terbaik. Snoop Dogg menegaskan ada banyak pilihan lain selain Eminem dalam senarainya:

“Sebab ada beberapa nig**s dari 80-an yang dia tak boleh kalahkan. Misalnya Rakim, seperti Big Daddy Kane, macam KRS-One, macam LL Cool J, nak saya teruskan lagi senarai? Macam Ice Cube. Kamu faham maksud saya kan?”

Namun selepas kenyataan panas itu, Snoop Dogg memuat naik gambar beliau dengan Eminem pada Julai menerusi IG beliau dan menulis: “Slim Shady wit silky slim. Gang gang.”

Eminem kemudian marah dan menyatakan, dia bukan marah dengan pendapat Snoop Dogg tetapi dia marah cara Snoop Dogg bercakap.

“Semua dia cakap tu ok, semuanya betul.”

“Dia kata saya tak berada dalam top 10 sebab ada beberapa rappers 90-an yang saya tak boleh ‘makan’.”

“Saya lebih memikirkan nada yang dia gunakan ketika bercakap, membuatkan saya keliru, dari mana perkara ini keluar? Saya baru jumpa kamu. Persetubuhan apakah? Itu menghumban saya secara tiba tiba. Sekali lagi, saya mungkin harus tangkap dengan betul keseluruhan nada dia bercakap dan segalanya. Namun ayat terakhirnya,  [dia kata]: Setakat ini saya boleh hidup tanpa muzik daripada tahi [shit] itu.”

“Bagi saya, itu adalah biadap. Itu mengejutkan saya. Saya tak menyangka.”

Dalam album terbarunya, Eminem membantai ramai lagi selebriti lain dalam lagunya. Ini termasuk Billie Eilish, Tekashi 6ix9ine, Machine Gun Kelly dan juga rakan baiknya 50cent pun kena.

Baca yang lain