LG Keluarkan TV Boleh Gulung Yang Berharga RM362k Sahaja

Share on facebook
Share on twitter
blank

Pada hari ini macam macam rekaan tv, ada yang melengkung, nipis, dan sebagainya. Sama juga macam telefon pintar sampai ada jenis boleh lipat.

Tapi LG mengumumkan tv dengan rekaan luar biasa. Di mana tv tersebut boleh gulung (rollable).

LG mengesahkan bahawa produk mereka adalah yang pertama seumpamanya, yang bakal tersedia untuk dijual kepada orang ramai.

TV bersaiz 65 inci  OLED R itu akan dijual terlebih dahulu di Korea Selatan. Dan harganya sekitar 100 juta won, ataupun $87,000. Yang bersamaan dengan RM362.4k.

LG akan mengedarkan TV ini ke negara lain secara berperingkat.

TV OLED R dipasang pada panel OLED yang fleksibel. Syarikat itu menyebutnya “pengembangan paling inovatif dalam teknologi televisyen dalam beberapa dekad akan datang.”

Fleksibiliti bermaksud bahawa ia boleh ditarik ke luar dan ke dalam casing sepenuhnya. Ini bermaksud anda dapat menyembunyikan skrin tv tersebut.

blank

Dalam satu pernyataan, LG mengatakan: “Penciptaan indah LG memberikan kebebasan kepada pengguna dari keterbatasan dinding, yang membolehkan pemilik mengurus persekitaran tempat tinggal mereka tanpa harus menyisihkan ruang untuk skrin hitam besar yang hanya berguna ketika dihidupkan.”

Satu kesukaran yang dihadapi syarikat, yang tidak menghairankan, adalah jalan pasaran yang sukar. LG Display pertama kali menunjukkan prototaip TV yang dapat dilancarkan pada CES 2018 dan kemudian Bloomberg melaporkan bahawa paparan itu akan menjadi produk penghantaran pada tahun berikutnya.

Walaupun LG membawa TV  itu ke CES 2019, dan ia sebenarnya tidak dijual.

Dari segi harga, sudah pastinya TV ini  mensasarkan pembeli yang benar benar kaya dan sanggup meletakkan TV dengan harga sebijik rumah di dalam rumah mewah mereka.

Baca yang lain