Newcastle, West Ham, Everton, Leicester Menangis Patah Hati Mendengar Kenyataan Terbaru Lingard

Share on facebook
Share on twitter

Newcastle dan West Ham adalah antara kelab yang berminat untuk menandatangani Lingard dari Manchester United pada jendela perpindahan musim panas.

Terbarr, Everton dan Leicester juga dilaporkan masuk ke dalam persaingan, mahu memancing pemain berusia 27 tahun itu, yang dapat bermain di pelbagai posisi.

Walau bagaimanapun, pemain antarabangsa England itu sudah memberikan komitmennya untuk terus kekal di United dan memenangi trofi bersama The Red Devils.

Lingard mengatakan perkara itu di Adidas Home Team The Huddle, seperti yang dilaporkan oleh Goal.com:

“Saya mempunyai sikap yang tepat, saya mempunyai keinginan yang tepat, saya mempunyai rasa lapar yang tepat untuk memenangi perlawanan untuk bermain bersama United untuk memenangi trofi yang merupakan salah satu perkara paling penting.”

“Saya rasa kita akan dapat sampai di sana, kita semua harus saling mendorong diri kita untuk sampai ke tahap baru, hari demi hari dalam latihan.”

“Oleh itu, saya tidak faham mengapa kita tidak boleh turut serta dalam persaingan ini. ”

Lingard nampaknya bertekad untuk memenangkan trofi di United, dan komennya itu membuatkan Newcastle dan Everton dilaporkan agak sedih dan terpaksa mencari sasaran yang lain.

Ramai peminat United merasakan pemain tersebut tidak cukup untuk The Red Devils musim ini, tetapi mereka yakin penyerang berusia 27 tahun itu akan menjadi pemain yang bagus untuk The Magpies atau the Toffees.

Ni bodek ke apa? Hmmm, Lingard tetap mahu kekal di United dan membuktikan kualiti dirinya.

Menurut WhoScored, Lingard telah membuat sembilan permulaan dan 11 penampilan sebagai pemain gantian di Liga Perdana Inggeris untuk United setakat ini musim ini.

Pemain berusia 27 tahun itu juga telah membuat tiga permulaan dan empat penampilan sebagai pemain gantian di Liga Europa untuk Setan Merah kempen ini, menjaringkan satu gol dan memberikan satu bantuan dalam proses itu, menurut WhoScored.

Lingard merupakan salah seorang pemain akademi United yang berjaya mendapatkan kontrak dengan pasukan senior.

Beliau merupakan pemain antarabangsa pasukan England. Adakah Lingard akan berjaya membuktikan kualiti beliau musim mendatang?

 

 

Baca yang lain