NFT Gambar Robot Ini Dibeli Logan Paul USD623K, Kini Cuma Bernilai USD10 Je

Logan Paul merupakan salah seorang YouTuber terkaya di dunia ketika ini. Namun dia menggunakan imej dan popularitinya untuk menceburi bidang lain dan menjana wang daripadanya.

Dia telah beralih ke dalam tinju, gusti pro, dan juga wang kripto, meletakkan sumber ke dalam syiling dan NFT canggih yang berbeza.

Walau apa pun, ia tidak begitu menjadi untuk Logan Paul dalam pasaran mata wang digital, kerana bintang YouTube itu sejak akhir-akhir ini mendedahkan bahawa dia kehilangan sejumlah besar wang tunai semasa krisis nilai wang kripto.

Paul muncul sebagai tetamu dalam episod siaran digital ‘Blatant’ yang dikendalikan oleh penghibur Andrew Schulz, di mana dia didapati oleh Schulz mengenai nasib malangnya dalam nahas crypto.

Schulz bertanya kepada Paul, “Beritahu saya jumlah yang anda telah terkena oleh crypto dan seperti NFT pada masa ini”.

Paul kemudian dengan segera mengeluarkan telefonnya untuk memeriksa kos kriptonya dan menyatakan renungannya tentang krisis yang ada.

Paul kemudian mendedahkan bahawa dia sudah kerugian kira-kira $1.2 juta dolar daripada pelaburannya dalam wang digital, namun seperti yang dikatakan oleh Schulz.

Nilai NFT yang dibelinya dengan harga sekitar USD623k dulu, kini cuma USD10 sahaja.

Bagi orang seperti Paul ianya mungkin kemalangan kecil. Kerana dia kini memiliki aset bernilai sekitar $45 juta.

Dia telah bekerjasama dengan Youtuber KSI individu untuk merangka minuman organisasi tenaga, Prime Energy, dan dia juga mempunyai organisasi pakaiannya sendiri, Nonconformist Clothing. Selain itu, dia juga telah menyatakan bahawa dia akan kembali semula bertinju. Dengan usianya yang masih baru 27 tahun, Logan Paul akan mempunyai banyak peluang untuk mengimbangi nasib malangnya.