Peminat Kagum Cara Maddison Tenang Jawab Troll Spurs Dah Lama Tak Menang Trofi

James Maddison dilanda dengan troll bahawa Spurs tak boleh menang piala dalam satu wawancara. Dan ramai yang kagum dengan cara dia menjawab soalan itu.

Pemain tengah ofensif / AMF berusia 26 tahun itu, yang menandatangani kontrak dengan kelab London Utara – menyertai dari Leicester pada Jun lalu dengan harga £40 juta telah bertekad untuk menaikkan kariernya ke fasa baharu.

Bercakap kepada talkSPORT pada pelancaran Sukan TNT pada malam Rabu, Maddison telah bercakap secara terbuka tentang beberapa perkara, termasuk meninggalkan Leicester dan bagaimana ia akan memberikan kesan kepadanya buat selama lamanya.

Kemudian pemain itu juga diingatkan tentang penantian Spurs selama hampir 16 tahun untuk trofi. Dia kemudian menganggap Spurs masih kelab yang dia percayai akan memenangi trofi.

Jika tidak, dia tak akan datang ke Spurs. Dia mahu pemain pemain Spurs janga pedulikan apa yang orang tulis tentang mereka. Kerana mereka harus kekal fokus kepada matlamat sebagai sebuah pasukan.

Maddison dengan tenang berkata: “Ia didokumentasikan dengan baik oleh kamu [media] bahawa Spurs sudah lama tidak memenangi trofi.”

“Tetapi secara jujur, jika saya tidak fikir Tottenham mampu memenangi trofi, maka saya tidak akan pergi ke sana dan saya benar-benar percaya itu.”

“Orang ramai akan menulis apa sahaja yang mereka mahu tulis tetapi kami perlu mempunyai fokus dan keazaman itu dan rasa lapar untuk menjadi pasukan yang memang mampu membawa trofi iaitu Tottenham.”

“Jadi, itulah matlamat, itulah cita-cita.”

Peminat bola sepak memuji cara Maddison bercakap dan tidak melatah.

Seorang peminat menulis: “Jenis watak sempurna yang kita perlukan di bilik persalinan. Saya peminat fanatik cara lelaki ini bercakap.”

Manakala seorang lagi mengulas: “Suka dengan ini daripada Madders.”

Yang ketiga berkata: “Saya suka pemain ini, sangat positif dan saya bayangkan ini bagus untuk rakan sepasukannya.”

Yang keempat menulis: “Perkara yang ironis ialah Maddison telah memenangi trofi lebih baru-baru ini daripada Tottenham. Saya mengagumi pandangan optimisnya untuk pasukan baharunya.”

Yang kelima menambah: “Cara dia bercakap saya benar-benar menyukainya. Rasa seperti dan kelihatan seperti Ange telah meletakkan banyak kepercayaan kepada pemain dan benar-benar membuat pemain memikirkan bahawa kami benar benar boleh menang juga yang sangat penting untuk kami.”

Maddison, yang mencatatkan 19 sumbangan gol dalam 32 penampilan musim lalu, turut memberitahu mengenai pemergiannya dari Leicester dalam temu bual yang terbuka itu.

“Saya berada di sana selama lima tahun, membina hubungan yang begitu baik dengan semua orang di kelab, peminat, pemilik, kakitangan,” tambahnya.

“Ia tidak berakhir seperti yang saya mahu, saya tidak mahu ia berakhir dengan nota perit itu. Saya fikir itu mungkin akan menyebabkan parut dalam diri saya selama-lamanya sejujurnya,” kata beliau merujuk kepada Leicester yang terpaksa beraksi di Liga Kejuaraan selepas tersingkir daripada EPL.

Baca yang lain

Tuchel Rindukan EPL

Thomas Tuchel bakal meninggalkan Bayern Munich akhir musim ini. Dan beliau kini merancang untuk kembali semula ke kancah liga Inggeris. Bayern Munich