Peminat Terharu Lihat Henderson Titip Ucapan Perpisahan Penuh Emosi: “Seperti Baru Semalam”

Jordan Henderson telah menyiarkan mesej perpisahan peminat selepas dia mengesahkan sendiri pemergiannya dari Liverpool.

Henderson menyertai Al Ettifaq dengan kontrak £700k seminggu di kelab itu.

Dalam video yang dia muat naik di Instagram, Jordan Henderson berkata: “Saya tidak pasti saya mempunyai sebarang perkataan untuk merumuskan perasaan saya sekarang. Saya berada di bilik persalinan buat kali terakhir jadi seperti yang anda boleh bayangkan ia sangat emosional.”

“Tetapi saya perlu cuba menjelaskan apa ertinya selama 12 tahun ini untuk saya dan keluarga.”

“Saya masih ingat pada malam Jun pada 2011 dengan jelas, sangat teruja tetapi kemudian menjadi lebih gementar apabila perpindahan dari Sunderland menjadi kenyataan.”

“Sukar meninggalkan kelab di sana [Sunderland], saya perlu jujur, kerana ia kampung halaman saya, kelab saya. Tetapi apabila Liverpool datang mengetuk pintu, anda tidak mengatakan tidak.”

“Memandu masuk melalui pintu Melwood yang lama itu, bertemu dengan Damien (Comolli, bekas pengarah bola sepak), perasaan gementar pada diri saya, berasa sedikit segan bertemu Sir Kenny – semuanya kelihatan seperti baru berlaku semalam.”

“Apabila saya melihat rakaman itu sekarang, saya hanya seorang budak budak lagi. Siapa sangka malam itu, dan bagaimana 12 tahun akan datang.”

“Saya tidak boleh berbohong, ada masa yang sukar, masa yang sangat sukar. Tetapi apabila saya melihat kembali karier saya di Liverpool, ia akan sentiasa menjadi saat-saat indah yang saya ingati.”

“Dan masa-masa indah itu, sekali lagi, di mana saya harus bermula ye?”

“Menjadi kapten Kelab Bola Sepak Liverpool adalah salah satu penghormatan terbesar dalam hidup saya.”

“Sejak hari lilitan itu diserahkan kepada saya, saya melakukan segala yang saya mampu untuk berkelakuan seperti yang sepatutnya seorang kapten Liverpool.”

“Tetapi penghormatan terbesar di Liverpool bukanlah penghargaan peribadi, ia adalah kolektif.”

“Kami semua, kamu semua. bersama-sama.”

“Bermula di Madrid dengan angka keenam [kejuaran UCL], malam yang paling sempurna. Mungkin malam kegemaran saya, sebenarnya.”

“Anda telah melihatnya, saya pasti, tetapi emosinya. Mustahil untuk tidak beremosi.”

“Tetapi apabila kami pulang ke rumah tiada kata-kata untuk menggambarkan pengalaman itu, anda berada di mana-mana.”

“Secara tepatnya ada di mana-mana, di pokok, tingkap, di atas bumbung, di atas kereta, tiang lampu dan juga pada pagar.”

“Dari lubuk hati saya, terima kasih kerana memberi kami sambutan itu. Bukan hanya sekali tetapi untuk melakukannya sekali lagi walaupun selepas kami tewas dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara tahun lepas, itu telah menggambarkan segala-galanya mengenai kelab dan penyokongnya.”

“[Kelab] terbaik di dunia. Tidak ada keraguan, tidak ada keraguan.”

“Dan kemudian membawa pulang No. 19 [kejuaraan Liga Inggeris], kami tahu sebagai pemain apa erti pengakhiran penantian itu kepada anda. Kami tahu betapa pentingnya untuk menjadikan Liverpool juara semula.”

“Dan itu membawa saya ke Anfield. Tempat yang paling istimewa di dunia untuk bermain bola sepak, tiada siapa dapat menafikannya.”

“Saya sedih saya tidak berpeluang bermain di Anfield yang lebih besar tetapi saya tahu kesannya kepada lawan.”

“Saya rasa perkara yang paling saya ingin sampaikan kepada anda semua adalah terima kasih. Terima kasih kerana membenarkan saya menjadi sebahagian daripada kelab anda, terima kasih atas sokongan anda semasa senang dan susah.”

“Terima kasih atas semua pengorbanan dan komitmen yang anda lakukan dan akan terus lakukan untuk mengikuti kami di seluruh dunia.

“Maklumlah, saya akan sentiasa menjadi Red. Sehingga hari saya mati.”

“Terima kasih untuk segala-galanya, anda tidak akan pernah berjalan sendirian [YNWA]. Jordan.”

Video tersebut mendapat reaksi daripada peminat. Ramai yang terharu melihat video tersebut dan mendoakan Henderson terus sukses.

Selamat tinggal kapten!

Baca yang lain

Buffon Akui Beli Diploma

Gianluigi Buffon membuat pengakuan mengejutkan ramai apabila dia mendedahkan bahawa dia mengambil ‘diploma terbang’. Buffon menikmati karier bola sepak yang cemerlang dan