Ramos Sampaikan Anugerah Kepada Shakira Atas Kemenangan Lagu Kutuk Pique

Latin Grammy Award telah dianggap savage gila atau menganjing teruk ketika menjemput Sergio Ramos untuk mengumum dan menyampaikan anugerah kepada Shakira. Di mana lagu Shakira memperli / diss bekas suaminya, Gerard Pique telah memenangi anugerah Lagu Terbaik Tahunan.

Latin Grammy Award diadakan pada Jumaat lalu. Dan peminat benar benar percaya penganjur telah sengaja troll Gerard Pique. Apabila meminta musuhnya di padang ketika el clasico dan rakan baiknya di pasukan kebangsaan Sepanyol, Sergio Ramos menyampaikan anugerah itu.

“Kenapa mesti Ramos, jahat ni jahat,” tegas seorang peminat di media sosial.

“Oh tidak, ini adalah troll paling gila pada tahun ini,” tegas seorang lagi.

Pique dan Ramos kerap bercakaran di dalam dan di luar padang ketika membela warna kelab masing masing di Sepanyol. Mereka seringkali menyindir antara satu sama lain di hadapan media dan juga beberapa kali bertengkar di atas padang.

Ini termasuk isu melibatkan politik. Di mana Pique merupakan pro pembebasan Catalonia. Ramos pula pendukung negara bangsa Sepanyol tegar.

Shakira merupakan bekas isteri Pique. Yang sudah bercerai dengan Pique kerana dipercayai dicurangi suaminya itu. Mereka mengakhiri hubungan mereka selama 11 tahun pada Jun tahun lalu.

Shakira kemudian mengeluarkan lagi diss track menyindir Pique. Di mana dalam liriknya dia meletakkan beberapa sindiran kepada bekas pesangannya Gerard Pique.

Shakira malah turut menyindir teman wanita Pique yang baharu iaitu Clara Chía Martí. Shakira sebelum itu pernah menyatakan bahawa dia telah banyak berkorban untuk Pique, meninggalkan kariernya di Hollywood. Hanya untuk dikhianati pemain itu.

Shakira kemudian tampil dengan membidas dan menyindir Pique dalam lagu terbarunya itu. Salah satu bait liriknya tertulis: “You traded Rolex for Casio” atau terjemahannya, kau sanggup gantikan Rolex kau demi Casio.

Selain itu dia juga menyindir Pique sebagai ibarat menukar Ferrari dengan Twingo. Menganggap Pique sentiasa menjadi lelaki tak berguna ketika di hadapannya berbanding orang lain. Dia turut berkata: “Banyak sangat masa kat gym, sepatutnya latih sekali otak tu.”

Pique tidak berdiam diri apabila dia mengumumkan bahawa Kings League ditaja oleh casio selepas itu. Kemudian turut hadir ke Kings League denga memakai kereta Twingo.

Shakira menghasilkan diss track itu bersama dengan ‘BZRP Music Session #53.’ yang turut menampilkan Karol G. Ianya turut memenagi Anugerah Lagu Pop Latin terbaik.

Tetapi kehadiran Ramos menyampaikan anugerah penghargaan kepada janda Pique untuk lagu yang mengutuk Pique benar benar menarik perhatian. Ramos sempat bersondol pipi dengan Shakira di atas pentas.

Walaupun Ramos dan Pique selalu bergaduh untuk mewakili Barca dan Real Madrid. Namun di pasukan kebangsaan Sepanyol kedua duanya sangat rapat menurut rakan sepasukan mereka. Tidak boleh berenggang langsung.

Pique sudah bersara daripada bola sepak. Namun Ramos meneruskan kariernya bersama Sevilla.

Baca yang lain