Ronaldo Bengang Peminat Sorak Nama Messi

Pasukan Cristiano Ronaldo, Al Nassr, mempamerkan aksi mengecewakan dalam perlawanan akhir Piala Musim Riyadh pada Khamis (8 Feb) menentang Al Hilal.

Al Hilal muncul sebagai juara dengan kemenangan 2-0, manakala impak Ronaldo terhadap perlawanan tersebut, sebahagian besarnya tidak berkesan.

Walaupun mencuba dengan empat percubaan, hanya satu yang memerlukan penyelamatan daripada penjaga gol Al-Hilal, Yassine Bonou.

Menambah kekecewaan Ronaldo, dia disorak dengan sindiran oleh penyokong lawan yang melaungkan nama Lionel Messi daripada peminat Al-Hilal, menyebabkan pemain berpengalaman itu hilang ketenangan.

Bintang Portugal itu membalas laungan itu dan kedengaran berkata, “Saya di sini sekarang, Cristiano, bukan Messi.”

Satu lagi video telah muncul di pelbagai platform media sosial, merakamkan insiden di mana Cristiano Ronaldo dilihat membuat isyarat yang tidak wajar terhadap Al-Hilal dan peminatnya.

Ketika penyerang terkenal itu meninggalkan padang, sepasang mafla Al-Hilal dilemparkan ke arahnya. Sebagai tindak balas, atlet berusia 39 tahun itu mengambil sehelai selendang, menyapunya di bahagian kelangkangnya, sebelum membuangnya.

Tindakan Ronaldo itu dikecam peminat dan dianggap terlalu koyak.

Ini bukan pertama kali Ronaldo bengang dengan peminat yang suka mengejeknya dengan nama Messi.

Sebelum ini dia menyuruh peminat yang mahu menyaksikan Messi agar pergi tengok MLS.

Di Arab Saudi peminat peminat lawan seringkali menyorak nama Messi.

Perlawanan Piala Musim Riyadh 2024 sebenarnya dijangka akan menjadi last dance untuk Messi dan Ronaldo.

Namun ianya tidak menjadi kenyataan. Dalam aksi antara Inter Miami dan Al Nassr sebelum ini Ronaldo cedera. Dan Messi masuk untuk beberapa minit terakhir.

Baca yang lain

Xavi Nekad Tinggalkan Barca

Xavi Hernandez menyatakan bahawa dia sudah nekad mahu meninggalkan Barcelona pada akhir musim ini. Xavi beberapa bulan lalu mengesahkan dia sudah mencapai