Ryan Mason Kecewa Ramai Orang England Ejek Kane Kerana Tak Ada Piala

Pengurus interim Spurs, Ryan Mason mengeluarkan kenyataan berani menyatakan bahawa Harry Kane kurang dihargai di England.

Oleh itu Ryan Mason menyeru agar seluruh rakyat England menghargai Harry Kane. Kerana dia adalah pemain luar biasa milik negara tersebut.

Kane merupakan kapten kebangsaan England.

Ryan Mason percaya ia boleh mengambil masa 10 tahun lagi sebelum penyerang Tottenham Harry Kane benar-benar dihargai di England.

Walaupun Spurs mengharungi kempen yang kurang memberangsangkan pada masa ini, serta tidak mempunyai pengurus tetap atau pengarah urusan bola sepak, ia merupakan satu lagi musim yang mengagumkan untuk bintang utama mereka, Harry Kane.

Kane menjadi penjaring gol terbanyak sepanjang zaman kelab itu pada Februari, memecahkan rekod jaringan untuk pasukan kebangsaan England sebulan kemudian dan menjadi pemain penting dalam mengikat Man United pada aksi pertengahan minggu lalu, setelah ketinggalan 2 gol.

Naib kapten Tottenham itu akan berusaha untuk menambah koleksi 24 golnya dalam Liga Perdana Inggeris dalam pertembungan Ahad dengan Liverpool di Anfield.

Namun dia terus diejek kerana tiada piala major dalam kariernya.

Mason berkata: “Negara ini mungkin tidak menghargai betapa hebatnya dia sebagai pemain bola sepak. Dia pemain yang luar biasa,”

“Negara ini sepatutnya rasa bertuah kerana kita mempunyai bakat istimewa yang sebenar.”

“Ia mungkin wajar, saya fikir kita akan berkata demikian tentang semua pemain hebat kita.”

“Mungkin dalam 10 tahun barulah kita akan melihat semula ke belakang dan kita akan menyatakan betapa hebatnya Harry Kane, pemain yang sebenarnya dan sepatutnya kita raikan lebih banyak semasa kita sedang menikmati dan menontonnya bermain bola sepak.”

“Saya sentiasa agak konsisten mengenainya. Saya bermain dengannya, saya melihatnya dan saya merasakan jenis pemain yang dia ada.”

Seterusnya Ryan Mason turut mendedahkan bagaimana Kane menjaga dirinya sebagai pemain bola sepak profesional ketika di luar padang.

“Pada masa yang sama walaupun sebagai peminat bola sepak, sukar untuk tidak menyukai dan menghargai jenis pemain yang ada padanya.”

“Ia mungkin tidak cukup diperkatakan tetapi di luar padang kita bercakap tentang seseorang yang telah berkelakuan dengan cara yang betul selama lebih sedekad sekarang.”

‘Tiada masalah, tiada negatif, tiada skandal dan itu sendiri sudah cukup banyak untuk memberitahu saya. Saya sangat mengenali Harry dan saya juga mengenali keluarganya dengan baik. Dia adalah contoh perkara yang saya mahukan oleh mana-mana kanak-kanak kecil untuk jadikan contoh..’