Selamat Berangkat Ke Negara Abadi, Abam

Pelakon dan pelawak tersohor tanah air, Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey, 32 tahun telah dilaporkan meninggal dunia pada awal pagi tadi Isnin 10 Februari 2019 di kediamannya di Gombak, Selangor

Hal ini telah disah kan oleh rakan pelawaknya Fad dan Achey serta adiknya sendiri Ali Putih. Isterinya Nor Hidayah memberitahu perkara itu disedarinya awal pagi tadi ketika mahu mengejutkan Allahyarham untuk bangun menunaikan solat subuh.

Menurut isterinya, Allahyarham Abam sebelum ini memang ada mengadu dia kurang sihat kepada isterinya sejak dua hari lalu.

“Beberapa hari lepas dia demam dan mengadu sakit kepala. Tetapi beliau tidak mahu jika diajak ke Hospital.”

“menurutnya beliau hanya demam dan sakit kepala biasa. Tapi pagi tadi saya kejutkan untuk solat subuh, namun dia tak ada tindak balas daripada dia,” kongsinya kepada Astro Gempak.

Pemergian Abam itu turut di kongsi oleh beberapa rakan pelawak yang lain. Industri seni lawak hari ni berduka dengan berita pemergian beliau.

https://www.instagram.com/p/B8XkbqLFfPQ/?igshid=146810t3ll650

Mark Adam turut memuat naik status memberi penghormatan terakhir kepada Arwah.

Fad yang kini berada jauh di Jepun sekadar mampu membuat naik status sebagai penghormatan terakhir beliau untuk Arwah.

Achey ketika membuat pengumuman tentang berita duka ini tidak mampu menahan kesedihan beliau dan menangis dalam Live Ig nya.

Berita sedih ini sememangnya mengejutkan semua peminat. Ramai yang berkongsi rasa tidak percaya tentang apa yang berlaku. Abam antara pelawak yang paling disayangi di Malaysia.

Terima kasih Abam kerana pernah menghiburkan kami semua ketika anda berlawak. Abam juga adalah seorang anak yang sangat baik. Semua orang tahu bagaimana beliau sayang dan prihatin terhadap ibunya.

Tetapi ajal maut semua ditangan Allah dan Takdir kita sudah tertulis, takziah kepada keluarga Arwah.

Abam berusia 32 tahun, Abam meninggalkan seorang Balu ,Nor Hidayah yang telah dikahwini sejak tahun 2017.

Beliau juga meninggalkan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini baru berusia lima bulan.

Semoga dicucuri rahmat Keatas Allahyarham dan ditempatkan di Syurga Abadi.