Arsenal Kini Beralih Kepada Pertarungan Mendapatkan Raphinha

Arsenal bersedia untuk menyertai persaingan untuk mendapatkan pemain sayap Leeds United, Raphinha.

Leeds menjangkakan The Gunners akan mendekati pemain berusia 25 tahun itu, menurut The Times.

Raphinha merupakan pemain yang sudah lama dipantau oleh Mikel Arteta. Dan kini dia sudah sedia untuk membawa pemain Brazil itu ke Emirates,.

Barcelona dan Tottenham sudah pun menghubungi Leeds mengenai perjanjian untuk pemain Brazil itu, yang menjaringkan 11 gol dalam 35 penampilan Liga Perdana musim lalu.

Bagaimanapun, tiada tawaran rasmi dibuat untuk pemain sayap itu.

Laporan itu mendakwa Leeds mahukan lebih daripada £50 juta untuk pemain antarabangsa Brazil itu, yang menyertai kelab Yorkshire itu dalam perpindahan £17 juta dari Rennes pada 2020.

Raphinha dianggap lebih memilih untuk berpindah ke Barcelona dan dilaporkan telah bersetuju dengan syarat peribadi dengan kelab Catalan itu.

Bagaimanapun, kemungkinan perpindahan ke Nou Camp adalah rumit oleh situasi kewangan langsung Barcelona.

Kelab itu masih berusaha menjual Frenkie de Jong dan Martin Braithwaite.

Bekas pemain tengah Arsenal, Jack Wilshere menggesa The Gunners untuk menandatangani Raphinha, yang membantu Leeds mengelak penyingkiran daripada Liga Perdana musim lalu.

“Bagi seseorang yang baru berada di England selama dua tahun, dia mempunyai banyak pengalaman,” kata Wilshere kepada talkSPORT.

“Dia datang ke England dan terus ‘click'[dapat rentak] dengan bola sepak Inggeris. Dia berada dalam pertempuran penyingkiran tahun lepas jadi dia tahu dia bersedia untuk bertarung apa sahaja.”

“Saya fikir dia akan menjadi penandatanganan yang baik untuk Arsenal. Dia akan mahal, sudah tentu.”

Arsenal juga telah dikaitkan kuat dengan perpindahan untuk rakan sepasukan antarabangsa Raphinha, penyerang Manchester City, Gabriel Jesus.

City dilaporkan bersedia untuk membiarkan Jesus meninggalkan Etihad musim panas ini dan menghargai penyerang itu pada £50 juta.

Menurut GOAL, Arsenal telah pun mempunyai tawaran sekitar £30 juta ditolak tetapi perjanjian berstruktur termasuk alat tambah berkaitan prestasi boleh menolak harga lebih dekat kepada penilaian City.

Arsenal dikatakan ‘hampir’ untuk memuktamadkan perjanjian untuk Jesus, yang – seperti Raphinha – telah dikaitkan dengan saingan London utara mereka, Tottenham.

Baca yang lain