Kisah Lelaki Yang Putus Stok Pergi Pecah Masuk Kedai Dan Bayar Rokok Yang Diambilnya

Satu kisah pelik berlaku pada 2016, di mana Polis menahan seorang lelaki yang disyaki menceroboh sebuah kedai dan meninggalkan $6 untuk membayar 1 pek rokok yang diambilnya, menurut Jabatan Polis Las Cruces.

Ellis C. Battista, dari blok 800 East May Avenue, didakwa dengan satu pertuduhan pecah masuk, jenayah darjah empat.

Lebih kurang jam 3.30 pagi pada masa itu, Battista dan seorang lagi lelaki mahu pergi membeli sekotak rokok di kedai serbaneka Bradley di 1260 El Paseo Road, lapor polis.

Kedai biasanya beroperasi 24 jam sehari, tetapi akibat tiada juruwang yang bertugas dan kedai itu terpaksa ditutup awal.

Kamera pengawasan kedai dan saksi mengesahkan bahawa Battista menumbuk pintu depan kedai beberapa kali dalam cubaan jelas untuk menarik perhatian pekerja di dalam kedai, yang tidak berada di situ, lapor polis.

Battista kemudian didakwa menendang panel bawah pintu, yang pecah.

Battista, dipercayai dalam keadaan mabuk ketika itu, kemudian memasuki kedai tersebut. Pengawasan video menunjukkan Battista memilih sebungkus rokok dan memastikan kamera merakam imejnya dengan meninggalkan $6 untuk barangan yang dia mahu beli itu.

Seorang saksi menghubungi 911 untuk melaporkan pencerobohan itu, dan pegawai polis mengesan Battista berdekatan. Kerosakan pada pintu hadapan kedai dianggarkan $800. Tiada pertuduhan difailkan terhadap rakannya, yang berada di luar kedai.

Detektif menyatakan bahawa Walgreen’s, yang dibuka 24 jam sehari dan juga menjual rokok, terletak betul-betul di utara Bradley’s.

Battista kemudian disumbat ke Pusat Tahanan Daerah Doña Ana. Dia dikenakan pertuduhan memecah masuk dan menceroboh premis tanpa kebenaran.

 

Baca yang lain